Спрейове

Лютив спрей за мечки Guard Alaska Bear Mace - 260 ml
Безплатна доставка
Безплатна доставка
Пистолет с лютив спрей PGS II KIT Black Umarex
Безплатна доставка
Безплатна доставка
Пистолет с лютив спрей Razor Gun PMG-37
Безплатна доставка
Безплатна доставка
29 продукта | 2 страници

Спрей за самозащита


В нашия онлайн магазин предлагаме широка гама от спрейове за самозащита, предназначени както за защита от нападатели, така и за защита от агресивни животни. Независимо дали се намирате в градската среда или в природата, вашата безопасност е от решаващо значение, затова ние предлагаме разнообразие от продукти, съответстващи на вашите нужди и предпочитания.

Лютив спрей за самозащита

Предлагаме широк асортимент от лютиви спрейове с различно съдържание на капсикум, подходящи за различни нива на защита. Те са удобни за носене и използване, осигурявайки ви бързо и ефективно средство за защита. Лютивите спрейове, познати още като пепър спрейове, са широко използвана алтернатива на газовите средства за самозащита.
Стандартната им маркировка е "OC", което означава "Oleoresin Capsicum" или олеорезин капсикум. Техните активни съставки са капсаициноиди - вещества, извлечени от лютите чушки, като капсаицин и други химически компоненти, които допринасят за пикантния вкус и аромат. Именно на тях се дължи лютивината на спрея. При контакт с очите, капсаициноидите предизвикват силна болка, обилно сълзене и временна слепота, тъй като очите се затварят. Също така, може да се наблюдава и психологически ефект във формата на паника.
При контакт с кожата, веществата предизвикват силно парещо и болезнено усещане. Ефектът на спрея може да продължи от 20 до 90 минути в зависимост от концентрацията на капсаициноидите. Лютивият спрей също е ефективно средство за защита срещу агресивни животни като кучета и дори мечки. Неговата универсалност и ефективност го правят предпочитан избор за хората, които търсят бързо и ефективно средство за самозащита в различни ситуации.


Газов спрей за самозащита

За тези, които предпочитат алтернативни опции за самозащита, предлагаме спрейове със сълзотворен газ, които могат да предизвикат временно раздразнение и дезориентация на нападателя.
При газовите спрейове обикновено се използва  CN (хлорацетофенон) или CS (хлорбензолмалонодинитрил). Физиологичната реакция, която те предизвикват, е силно дразнене на очите, което е съпроводено с обилно сълзотечение. CS-газът е около 10 пъти по-силен от CN и предизвиква, освен парене в очите и носоглътката, също и болки в гърдите, усещане за задушаване и дразнене на кожата, но ефектът му отшумява по-бързо от този на CN. При ниски температури действието им е по-слабо, тъй като изпарението се забавя.
Газовият спрей създава облак, който има по-широко действие. При вятър, част от веществото може да се върне към този, който задейства спрея. Важно е да се отбележи, че газовите спрейове имат много по-слаб ефект върху животни, отколкото върху хора. Тази характеристика трябва да се има предвид при използването им в различни ситуации за самозащита.


Аксесоари за спрейове за самозащита:

* Калъфи за носене: За удобно и дискретно носене на вашите спрейове за самозащита, предлагаме разнообразие от калъфи за носене, които са подходящи за различни видове спрейове и лесни за прикрепване към колана или чантата ви.


Вашият комфорт и сигурност са наш приоритет. Затова изберете спрей за самозащита от нашия магазин, който е доказал ефективността си и предоставя бърза защита в случай на заплаха. Със своите продукти ние ви предлагаме удобство, ефективност и гарантирана безопасност.


2024 © Всички права запазени