Електрошок

2 продукта | 1 страници

Електрошоковите устройства са ефективен инструмент за самозащита, който използва електрически заряд, за да отблъсне потенциалния нападател. Видовете устройства и технологиите варират, но общо взето, те работят по сходен принцип.


Видове електрошокови устройства:
  • Електрошоков тийзър: Тейзърите са портативни устройства, които изстрелват касови кабели, за да доставят електрически заряд до целта си. Тейзърите могат да бъдат за еднократна или многократна употреба и са обикновено за бързо използване в критични ситуации.
  • Електрошокови палки: Това са палки, които съдържат вградено електрошоково устройство. Те могат да бъдат разтегателни или стационарни и предоставят възможност за физическа защита в комбинация с електрошоков ефект.
  • Електрошокови фенери: Тези са фенери, които също включват вградено електрошоково устройство. Те са удобни за носене и предлагат осветление, както и възможност за самозащита.
  • Класически Електрошокове - устройства, които излъчват електрически заряд, но трябва да бъдат в пряк контакт с целта. Изпозлват се за близки разстояния. Предимството е, че са компактни и могат да се съберат дори в джоб. 

Начин на използване:
  • Активация: За да активирате устройство, обикновено трябва да преместите превключвателя или бутон. Някои модели може да изискват идентификация на пръстов отпечатък или въведен код за активиране.
  • Приложение към целта: За да използвате устройство, го насочете към целта си и го приложете върху тялото на нападателя.
  • Самозащита: След като приложите заряда върху целта, устройството ще предизвика физиологична реакция, като парене, мускулни съкращения и/или потенциално временна парализа на нападателя.

Известни брандове:

* TASER International: Един от най-известните производители на електрошокови устройства, включително тейзъри.
* Vipertek: Предлага разнообразие от електрошокови устройства, включително бастуни и фенери.
* Guard Dog Security: Известни са с широката си гама от електрошокови продукти, включително бастуни и камуфлажни електрошокови устройства.

Преди да закупите надежден електрошок, винаги се консултирайте с местните закони и разберете как да го използвате правилно и безопасно.


2024 © Всички права запазени